1920-luku

1922 perustivat toimitusjohtaja Johannes Jakobsson, tämän vaimo Martha Jakobsson ja lennätinvirkailija Karin Jakobsson Romulus nimisen osakeyhtiön ostamaan, omistamaan ja myymään kiinteistöjä. Yhtiöjärjestys hyväksyttiin 25. päivänä syyskuuta ja vahvistettiin Kauppa- ja teollisuusministeriössä 9. päivänä lokakuuta. Osakepääoma oli 100.000 markkaa ja osakkeita oli 100 kappaletta á 1000 markkaa.

Omistajavaihdosten seurauksena tulivat toimitusjohtaja Oiva Sulander, arkkitehti David Frölander-Ulf ja rakennusinsinööri Georg Mitrofanoff Romuluksen omistajiksi. Osakeyhtiön omaisuus oli talo ja tontti nro 9 korttelissa 312 Helsingin XI kaupunginosassa osoitteessa Itäinen Viertotie 12.

1927 kesäkuun 1. päivänä pidetyssä yhtiökokouksessa tehtiin päätös uudisrakennuksen suunnittelusta yhtiön omistamalle tontille. Piirustukset laati arkkitehti Frölander-Ulf ja urakkasopimuksen solmi Sementtirakennusosakeyhtiön kanssa isännöitsijä Ernst G. Nyman 3. elokuuta. Ennen rakentamisen aloittamista tehtiin alkuperäisiin piirustuksiin joitakin muutoksia lähinnä jättämällä eräitä osia pois rakennuskustannusten karsimiseksi. Yhtiöjärjestykseen jäi osan huoneistoja kohdalle väärä pinta-ala, koska muutosten jälkeen niitä ei ilmeisesti korjattu.

Marraskuun 21. päivänä pidetyssä yhtiökokouksessa tehtiin päätös korottaa osakepääomaa 72.000 markalla ja myydä huoneistot talonmiehen asuntoa lukuunottamatta.

Yhtiökokouksessa 28. marraskuuta päätettiin muuttaa yhtiöjärjestystä. Yhtiön toiminimeksi tuli Asunto-Osakeyhtiö Romulus, osakkeita oli 172 kappaletta á 1000 markkaa ja enin osa talon lattia-alasta olisi osakkaiden omistamia osakehuoneistoja.
1928 vahvisti Kauppa- ja teollisuusministeriö yhtiöjärjestyksen muutokset.

Rakentamista varten otettiin laina Suomen Hypoteekkipankista. Rakentaminen saatiin elokuussa päätökseen.

1929 suoritettiin elokuun 20.-21. päivänä takuuajan lopputarkastus. Romulusta edustivat isännöitsijä K. V. Teittinen ja rakennusmestari Anton Hasari.