1970-luku

1970 asensi Voimavaunu vastoin hallituksen kieltoa taloyhtiön patteriverkkoa hyväkseen käyttävän lämmityslaitteen autohalliin. Tämä aiheutti riittämättömän lämmityksen joihinkin asuntoihin pakkasten aikana.

Hallituksen puheenjohtaja vaihtui kesken kauden, kun hallitus toukokuun kokouksessaan piti parempana että puheenjohtaja asuu talossa. Erotettu puheenjohtaja oli C. G. Nyberg ja uusi Yrjö Vilkman. Tätä ennen oli hallitus paheksunut Nybergin toimintaa, kun hän oli antanut Voimavaunulle kopion taloyhtiön pyytämästä lausunnosta Insinööritoimisto Tapailalta Voimavaunun lämmityslaitteesta.

Hallitus antoi isännöitsijälle luvan selvissä tapauksissa rekisteröidä osakekauppa ilman hallituksen päätöstä. Isännöitsijä sai myös luvan tehdä pienempiä korjauksia ilman hallituksen lupaa.

1971 antoi yhtiökokous hallitukselle tehtäväksi asentaa vintin oviin sellaiset lukot, että avaimet voitaisiin jakaa asukkaille. Talonmiehen pyytämisestä avaamaan ovi aina kun vintille tarvitsi päästä haluttiin eroon.

Hallitus kielsi pyykinpesukoneet keittiössä.

Kaikkiin rappuihin uusittiin seinäkaiteet. Rappujen alatasanteiden ja portaitten kumimatot poistettiin ja tilalle asennettiin laatat.

1972 erosi Romuluksen pitkäaikainen isännöitsijä Vilko Uksila ja uudeksi isännöitsijäksi valittiin Kari Hallamaa. Matti Kaksonen halusi Uksilan jatkavan ja syytti hallituksen puheenjohtajaa Uksilan erosta. Uudelle isännöitsijälle annettiin valtakirja tilien ja tallelokeron käyttöön.

1973 antoi tilintarkastaja huomautuksen isännöitsijälle annetusta valtuutuksesta käyttää taloyhtiön tilejä. Hän kirjoitti: ”Yhtiöjärjestyksenne 13 § sanoo yksikantaan, että yhtiön nimen kirjoittaa kaksi johtokunnan jäsentä yhdessä eikä edes yhtiökokouskaan voi yhtiöjärjestystä muuttamatta poiketa tästä säännöstä, saatikka sitten johtokunta.”

Oy Voimavaunu Ab fuusioitui Oy Suomen Autoteollisuus Ab:n kanssa.

A- ja B-portaiden kellarikäytäviin päätettiin asentaa kaiteet.

1974 antoi Helsingin kaupungin Rakennustarkastusvirasto huomautuksen Romulukselle Hämeentie 14 pihalle putoavasta saumauslaastista. Talon itäpäädyn irtonainen rappaus irrotettiin ja muut päädyt tarkastettiin.

1975 oli tapahtumarikas vuosi. Ensimmäisessä hallituksen kokouksessa nousi esiin kysymys päätösvaltaisuudesta, kun yksi hallituksen jäsen oli kuollut, toinen oli ulkomailla ja kolmas oli sairaana. Näin ollen kokouksessa oli läsnä vain kaksi hallituksen jäsentä ja isännöitsijä.

Ensimmäinen yhtiökokous maaliskuussa jouduttiin keskeyttämään, koska kaikki osakkaat eivät olleet saaneet kokouskutsua.

Huhtikuussa pidettyyn uuteen yhtiökokoukseen toimitettiin kutsut kaikille osakkaille kirjatuissa kirjeissä. Kun kokouksessa käytiin läpi tasetta ja tuloslaskelmaa ja verrattiin niitä aikaisempien vuosien vastaaviin, havaittiin vastike- ja vuokraerissä huomattavia eroja erityisesti mitä vuoteen 1973 tuli. Tämän johdosta nimitettiin erityinen toimikunta tarkastamaan vuoden 1973 ja myöhemmin myös vuoden 1974 kirjanpidon. Toimikuntaan valittiin Reijo Heiskanen, Vilho Uksila ja Helvi Averio. Hallituksen kokoonpano muuttui täysin. Yhtäkään entistä jäsentä ei valittu uudestaan. Uusi yhtiökokous päätettiin pitää kun toimikunnan selvitys olisi valmis.

Toimikunta sai kesäkuussa työnsä päätökseen ja huomautettavaa oli. Tilit eivät täsmänneet ilmoitettuihin ja virheellisyyksiä oli paljon.

Isännöitsijä lupautui irtisanoutumaan. Hän ei kuitenkaan hoitanut papereita ja asioita kuntoon sovittuna aikana, joten hallitus irtisanoa hänet. Isännöitsijän valtuutus yksin allekirjoittaa pankkitiliä koskevat paperit peruttiin ja päätettiin, että allekirjoittamaan tarvitaan kaksi hallituksen jäsentä yhdessä. Em. asiasta oli tilintarkastaja huomauttanut jo vuonna 1973.

Varsinaisen yhtiökokouksen jatkokokous pidettiin syyskuussa. Kokouksessa arvosteltiin voimakkaasti edellisen hallituksen toimintaa ja vastuuvapauden myöntämisestä jouduttiin äänestämään. Vastuuvapauden myöntämisen hyväksyvä kanta voitti niukasti.

Talon takapihalle kiinnitettiin Oy Exim Ab:n mainoskilpi.

1976 maalattiin ja kunnostettiin portaikot ja porttikäytävä. Huoneistojen ulko-ovet ja rappujen ikkunoiden puitteet maalattiin. Rikkoutuneet ja erilaiset ovi-ikkunat, näiden listat ja postiluukut korjattiin ja muutettiin yhdenmukaisiksi. Ylimääräiset vetimet poistetun ovista. Parvekeovien rikkinäiset lasit uusittiin ja ovien ulkopuolelle alareunaan kiinnitettiin pellit estämään ovien lahoaminen. Kellarinovien lukot ja kädensijat korjattiin. Lisäksi korjattiin rappausvaurioita sekä kadun että pihan puoleisilla julkisivuilla ja päädyissä.

1977 liittyi Romulus kaapeliverkkoon tekemällä sopimuksen Helsingin Kaapelitelevisio Oy:n kanssa.

Kiinnitettiin pihalle kaksi uutta pysäköintikieltokylttiä, koska luvaton pysäköinti pihalla oli jatkuva ongelma.

Martti Virkin aloitteesta hankittiin pihalle kukkaruukkuja ja kukkia.

1978 uusittiin talossa sähkö- ja puhelinnousut niiden huonon kunnon ja riittämättö myyden takia. Osa C- ja D-rappujen asunnoista oli ilman puhelinta, koska sen hetkiset puhelinlinjat eivät riittäneet kaikille halukkaille. Samalla asennettiin rapun oviin aikasulkijalla varustetut sähkölukkojärjestelmät ja ovipuhelimet. Rapuissa esiintyneistä järjestyshäiriöistä haluttiin eroon.

Porrasvalaisimet uusittiin hankkimalla rappuihin kupuvalaisimet.

Lokakuussa päätti hallitus luopua talonmiehen käytöstä ja teki sopimuksen huoltoyhtiön kanssa. Kaksi kuukautta myöhemmin päätettiin taas palkata talonmies.

1979 tehtiin taloyhtiön käyttämässä tilintarkastustoimistossa kaksisivuinen muistio tileissä olevista virheellisyyksistä. Mitään merkintää tästä ei kuitenkaan pöytäkirjoista löydy.

Taloyhtiö teki sopimuksen Alkon ja Hämeentie 14:n kanssa järjestysmiehen paikkaamisesta. Hänen tehtäviinsä kuului järjestyksen valvominen em. kiinteistöjen pihoilla ja porttikäytävissä perjantai iltapäivisin. Kukin sopimuksen allekirjoittaja maksoi 2 järjestysmiehen palkasta ja sopimus oli voimassa toukokuusta syyskuuhun.